VERDIENSTELIJK KGZV HAALT PUNT OP BRUSSEL

11 March 2017

De Gentse heeft vrijdagavond gedaan wat nog niemand kon dit seizoen, gelijkspelen op Brussel. Alleen Eeklo en Calypso konden dit seizoen winnen in Poseidon. Het werd 7-7, en er zat zelfs meer in. Maar vooraf zouden we zeker getekend hebben voor een punt tegen het voltallige Brussel.

 

De Gentse trok voor de laatste match van de reguliere competitie naar de hoofdstad voor een match tegen Dan Balanov en co. Bij Gent moest er opnieuw geschoven worden, geen Niels Verhegge, geen Steven Lagast en geen doelman Frank De Vogelaere. Coach Lieven Lagast recupereerde wel Robin Ryckaert. Met het oog op de strijd voor een plaats in play-off 1 moest de Gentse met open vizier spelen. Het deed dat met brio. Nadat doelman Kjell Van de Velde eerst uitpakte met twee mooie reddingen, zorgden zijn collega’s aan de overkant voor de doelpunten. 0-1 via Dries Baudonck en 0-2 via Willem De Paepe. Het antwoord van Brussel kwam er vanop man-meer, 1-2. Maar de Gentse was niet onder de indruk en zette door. Willem zag zijn poging op de doellijn sterven en Lasse Cornillie zag zijn bal gestopt door de thuisdoelman. Even later moet Wim Vienne even naar de kant, maar Brussel werkt die man-meer niet af. Wim Vienne maakt direct daarna zijn foutje goed door de 1-3 op het bord te zetten.

 

Gentse zet ook in periode twee alles op alles. Het mist eerst wel een man-meer, maar ziet meteen daarna Philippe Dujardin schitterend scoren vanop een zeer respectabele afstand: 1-4, Brussel weet even niet waar het is. Het gevaar van de hoofdstedelingen komt vanop man-meer, daaruit scoren ze de 2-4 en even later vanop penalty de 3-4.  Verder komen ze niet, want Kjell Van de Velde staat perfect te keepen. Een extra kans van de Gentse gaat via Maxx Vermaesen op de lat.

 

In de derde periode wint de Gentse het opzwemmen, maar scoort Brussels het eerst: 4-4.  Maar opnieuw is Gentse niet onder de indruk, integendeel. De verdediging is perfect, het samenspel ook, en de passes komen er ook goed uit. We krijgen 2 man-meers en werken die ook af via Willem De Paepe en Dries Baudonck: 4-6. Kjell stopt even later een grote kans van Brussels. Bij een volgende man-meer neemt de thuisploeg een time-out, maar die levert niets op. Het is de Gentse dat aan de overkant de 4-7 scoort via Dries Baudonck.

 

De laatste peiode start goed, Brussels moet nu komen wil het niet verliezen. Maar de Gentse verdediging staat als een huis. We komen er nog uit ook, de keeper stopt een shot van Dries Baudonck. Maar dan komt de ervaring van Dan Balanov boven water. Hij neemt zijn ploeg op sleeptouw en forceert zelf de 5-7. Een daaropvolgende man-meer wordt na twee reddingen van Kjell Van de Velde in derde instantie afgewerkt: 6-7.  De Gentse krijgt ook nog enkele kansen, maar de 6-8 komt er niet. De thuisgoalie stopt pogingen van Lasse Cornillie, Lieven Lagast en Dries Baudonck. De donderslag valt aan de andere kant, Brussels straft balverlies af en profiteert maximaal,  7-7 op 35 seconden van het einde. De thuisploeg probeert nu nog voor de zege te gaan, maar de jonge Gentse ploeg houdt zich schitterend recht !  Een dubbel gevoel overheerst : vooraf zou je tekenen voor en punt op Brussel, maar gezien de wedstrijd was een driepunter zeker niet gestolen. Toch mogen we terugblikken op een sterke collectieve prestatie. Het punt kan belangrijk zijn om het behoud van de 6e plaats en eventuele deelname aan de play-offs.

 

De reserven wonnen hun match met 11-13 en nemen een grote optie op de titel van vice-kampioen. Chapeau !